Novice

Šumijevi žele bonboni s certifikatom Vegan

Šumijevi žele bonboni se po novem ponašajo z Evropskim veganskim certifikatom V-label, ki ga podeljuje Evropska vegetarijanska unija.

Certifikat V-Label je mednarodno priznan in registriran simbol za označevanje veganskih in vegetarijanskih izdelkov ter storitev. Za potrošnike, ki stremijo k veganskim in vegetarijanskim prehranjevalnim smernicam, je preprosta in zanesljiva usmeritev pri nakupovanju živil. Enotna merila certifikata namreč zagotavljajo standardizirano označevanje veganskih in vegetarijanskih izdelkov po vsej Evropi. S tem pa spodbujajo preglednost in jasnost v trgovskem okolju.

»Izdelki z veganskim certifikatom ne vsebujejo surovin živalskega izvora oz. so te le v sledeh, ki ne presegajo omejitve predvidene za veganske izdelke. Pri proizvodnem procesu so upoštevana veganska in vegetarijanska načela, hkrati pa gre za izdelke brez gensko spremenjenih organizmov,« je ob prejemu certifikata povedala direktorica za kakovost in varno hrano v Žitu Jelka Rozman.

»Certifikat za oznako »vegansko« so prejeli Šumijevi žele bonboni Fruit Jelly in Fruit Jelly double flavour. Ti pisani sadni žele bonboni so narejeni iz sestavin 100 % rastlinskega izvora ter ponujajo pravo razkošje sadnih okusov. Odlikuje jih tudi visoka vsebnost naravnih sadnih sokov in arom, prav tako ne vsebujejo umetnih barvil,« pojasnjuje Jerneja Turk Strmšek, vodja blagovne znamke Šumi.

Fruit jelly double flavour

Fruit jelly